zondag , 24 juni 2018
Home / Weer / Wolkenvelden, lokaal lichte (mot)regen, geleidelijk droog en meer zon

Wolkenvelden, lokaal lichte (mot)regen, geleidelijk droog en meer zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Wolkenvelden en aanvankelijk valt er lokaal nog wat lichte (mot)regen. In het westen is minder bewolking aanwezig en schijnt de zon geregeld. Geleidelijk breekt ook in het midden en oosten van het land de bewolking en komen er perioden met zon voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot 20°C lokaal landinwaarts. De noordwestelijke wind is matig. In de loop van de avond wordt de wind overwegend zuidwestelijk en neemt daarbij landinwaarts af naar zwak.

Komende nacht is het vrij helder, wel trekt er van het westen uit wat sluierbewolking over het land. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het oosten tot 13°C aan zee. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts overwegend zwak, in de kustgebieden matig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig.

Morgen schijnt eerst nog de zon, maar van het westen uit wordt de bewolking dikker en gaat het af en toe regenen. In de avond klaart het van het westen uit geleidelijk op. De maximumtemperatuur varieert van 17°C aan zee tot 23°C lokaal in het zuidoosten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag hard. In het Waddengebied zijn in de middag windstoten rond 60 km/uur mogelijk. In de avond wordt de wind westelijk en neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/06/2018 15.44 uur LT

Klik voor bron | Knmi.nl verwachtingen