zaterdag , 21 juli 2018
Home / Weer / Vannacht opklaringen, lokaal een mistbank. Overdag perioden met zon

Vannacht opklaringen, lokaal een mistbank. Overdag perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er opklaringen, is het overal droog en komt plaatselijk een mistbank voor. In het westen drijft bewolking vanaf zee binnen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van lokaal 12°C in het noordoosten tot 16°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige noordwesten- tot noordenwind.

Overdag zijn er perioden met zon en ontstaan er landinwaarts veel stapelwolken, die in het zuidoosten mogelijk lokaal uitgroeien tot een enkele bui. Langs de kust komen wolkenvelden vanaf zee voor, maar schijnt hier en daar ook de zon. De maxima variëren van 21°C aan zee tot 26°C in het oosten en zuidoosten. De wind is matig en noordwestelijk.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het noorden uit toe. In het zuidoosten blijft het opgeklaard. Het is overal droog en de minima liggen rond 13°C. De wind komt uit richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Vrijdag overdag ontstaan er landinwaarts opnieuw veel stapelwolken. Aan de kust is het zonnig, maar in het noordelijk kustgebied drijft voortdurend bewolking van zee binnen. In de avond lossen de stapelwolken op, maar in het noorden is meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. De middagtemperaturen komen uit tussen 20°C langs de noordkust en 27°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het zuidoosten zwak. In de avond draait de wind naar noord en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/07/2018 02.59 uur LT

Klik voor bron | Knmi.nl verwachtingen