vrijdag , 22 september 2017

‘Kim Jong-un is niet langer defensief, hij zoekt nu echt de aanval op’

"Bij mij gingen de nekharen echt even overeind staan", zegt correspondent Marieke de Vries toen ze de toespraak las van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim richtte zich dit keer persoonlijk tot president Trump, die hij een geestelijk gestoorde noemde."Dit hebben we nog niet eerder gezien. Het is de eerste keer dat een Noord-Koreaanse leider zich persoonlijk tot de buitenwereld richt", zegt De Vries. Normaal gesproken reageert het staatspersbureau uit naam van het regime.Volgens De Vries gaat Kim nu een stuk verder dan de normale retoriek die klinkt vanuit Pyongyang. "Kim Jong-un houdt bijna nooit toespraken en dit soort teksten worden nooit opgetekend uit monde van de leider. Zelfs zijn vader en opa deden dit niet. Het feit dat Kim zich nu persoonlijk tot de buitenwereld richt, geeft aan dat hij zich persoonlijk gekwetst voelt door de toespraak van Trump bij de VN."Het gaat dan niet eens om de felle woordkeuze, want die zijn we inmiddels wel gewend uit Pyongyang. Zo wer..

Lees meer

Plaatselijk regen of een bui. Morgen perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgenEen smalle zone met af en toe lichte regen of een bui boven het midden, trekt langzaam verder in oostelijke richting. In het westen zijn er al weer opklaringen en de komende uren breiden deze zich langzaam oostwaarts uit. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest. In het oosten is de wind eerst nog zuidwestelijk. Komende nacht zijn er opklaringen en kunnen er enkele mistbanken ontstaan. In het oosten blijven er wolkenvelden aanwezig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C vlak aan zee tot lokaal 3°C landinwaarts. Er staat een zwakke westelijke wind. Zaterdagochtend zullen de mistbanken oplossen, dan volgen er zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. Alleen in het oosten zou er in de middag een enkele lichte bui tot ontwikkeling kunnen komen. Het wordt ongeveer 18°C bij een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI) Uitgifte: 22/09/2017 17.55 uur LT

Lees meer

AEX sluit met nipt verlies

De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een nipt verlies de dag uitgegaan. Elders op de Europese beurzen lieten de graadmeters een wisselend beeld zien. Nieuwe spanningen rond Noord-Korea drukten de koersen.

Lees meer

Spelen voor NAC, maar dan als e-gamer: ‘Ook naar ons kijken miljoenen mensen’

Ze verdienen misschien lang niet zoveel als de 'echte' voetballers en worden waarschijnlijk ook niet zo vaak herkend op straat, maar toch tellen ze echt mee: e-spelers bij eredivisieclubs. Gamers die onder contract staan bij bijvoorbeeld Ajax, PSV en Feyenoord strijden sinds dit jaar in het spel FIFA tegen elkaar in de E-Divisie.Eredivisieclubs zijn verplicht om mee te doen aan de game-variant van de competitie. Ook NAC, dat vorig seizoen promoveerde. Er is alleen één probleem: de Bredase club heeft nog geen e-sporter.Op 12 oktober begint de E-Divisie weer en daarom mogen de beste FIFA-spelers uit de regio vandaag laten zien wat ze kunnen. Zestien gamers nemen het één voor één op tegen de professionele e-speler van Heracles Almelo: Bryan Hessing.Hessing speelt al vier jaar FIFA op professioneel niveau. Begin dit jaar werd de E-Divisie door de Eredivisie CV gelanceerd en sindsdien speelt hij voor Heracles Almelo.Een droom die uitkomt, zegt de 27-jarige Hessing. "Ik ben..

Lees meer

May geeft olijftak

Premier Theresa May probeert met een olijftak in de hand de EU te verleiden snel over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het VK te gaan onderhandelen. In een speech over de Brexit in Florence sloeg ze een verzoenende toon aan, maar erg concreet over de meest controversiële onderwerpen werd ze niet.

Lees meer

Uber verliest licentie in Londen, burgemeester wuift kritiek weg

Taxi-app-bedrijf Uber is zijn licentie in Londen kwijt. Die loopt op 30 september af. De Londense transporttoezichthouder TfL vindt dat het bedrijf "een gebrek aan verantwoordelijkheid laat zien, wat gevolgen heeft voor de veiligheid van het publiek".Uber-chauffeurs zouden onder meer verantwoordelijk zijn voor een stijging van het aantal ongelukken. Uber zou zelf onvoldoende hebben gedaan om chauffeurs met een criminele achtergrond te weren. Ook speelt mee dat het bedrijf software gebruikt die de volledige toegang van de autoriteiten tot de app blokkeert.Het bedrijf heeft inmiddels laten weten in beroep te gaan tegen het besluit. Zolang een beroepsprocedure loopt, mogen de Uber-chauffeurs blijven rijden. Het bedrijf zegt zich overigens altijd aan de TfL-regels te hebben gehouden.Uber zegt dat 40.000 mensen zonder werk komen te zitten en 3,5 miljoen Londenaren van een "handige en betaalbare" vorm van transport worden beroofd. Maar volgens burgemeester Sadiq Khan moeten deze men..

Lees meer
Volgende pagina »