woensdag , 17 januari 2018

Prostaatkanker geconstateerd bij Willem van Hanegem

Bij oud-voetballer Willem van Hanegem is prostaatkanker geconstateerd. In het AD zegt de voormalig speler van onder meer Feyenoord dat hij volgende week met een reeks bestralingen begint. De kans op genezing is volgens hem en zijn artsen groot.De 73-jarige oud-international vertelt in de krant dat de ziekte tijdens een jaarlijkse bloedcontrole werd vastgesteld. "Het was schrikken. Ook voor mijn omgeving. Zij schrokken pas echt."Blijven golfen Van Hanegem krijgt 35 bestralingen in zeven weken. "De artsen weten precies waar ze moeten bestralen en ze kunnen dat heel nauwkeurig, waardoor het met de bijwerkingen zal meevallen."De Utrechter zegt de komende tijd veel te blijven golfen, columns schrijven en voetbalwedstrijden kijken voor de zender Ziggo, waar hij als analyticus aan verbonden is.

Lees meer

Biologische make-up? Huh, bestaat dat dan?

Biologische komkommers, eieren en aardappels: die kennen we allemaal. Maar biologische make-up? Bestaat dat ook? Jazeker. Op de jaarlijkse Biobeurs vandaag en morgen in de IJsselhallen in Zwolle - en vanmiddag geopend door koningin Máxima - is voor het eerst ruimte gereserveerd voor die duurzame cosmetica.Volgens het jaarverslag van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) gaven de Nederlanders in 2016 in totaal zo'n 2,8 miljard euro uit aan bad- en doucheproducten, make-up, geuren, zeep en huid- en haarverzorging (157 euro per hoofd van de bevolking). Harde cijfers over het marktaandeel van biologische producten zijn er (nog) niet, maar kenners in de markt schatten het aandeel op 5 tot 7 procent. Gering dus.Ook de NCV heeft geen 'biologische' cijfers: "Wel neemt de belangstelling hiervoor toe. We zien ook veel nieuwe merken in dit segment, en die zullen voor groei gaan zorgen."Verantwoord Drogisterijketen Kruidvat en parfumerie Ici Paris verkopen op dit moment ..

Lees meer

Aantal asielaanvragen in Nederland blijft gelijk

Het aantal asielaanvragen in Nederland is het afgelopen jaar nagenoeg gelijk gebleven. In 2017 vroegen 31.327 mensen asiel aan, een jaar eerder waren er 31.642 asielaanvragen. In 2015 lag het aantal met 58.880 nog beduidend hoger.Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hadden de meeste asielzoekers de Syrische nationaliteit (35 procent), gevolgd door de Eritrese (13 procent). Opvallend is het grote aantal (256) Cubaanse migranten dat in Nederland asiel aanvroeg: alleen al in december waren dat er 121, tegen 23 in heel 2016. De IND geeft hier geen verklaring voor.De afname van het aantal aanvragen na 2015 had volgens IND-directeur Van Lint vooral te maken met de Turkije-deal. Daarna daalde het aantal migranten uit met name Syrië sterk. In 2016 was verder een piek te zien in het aantal asielzoekers uit veilige landen, zoals Marokko, Algerije en Albanië. Door ontmoedigingsbeleid werd deze groep economische migranten flink teruggedrongen.Nareizen Het aantal eerste asie..

Lees meer
Volgende pagina »