zaterdag , 22 september 2018

Donatie-actie voor slachtoffers Oss: ruim 85.500 euro binnen een dag

Een actie op de website Doneeractie.nl voor de slachtoffers van het ongeluk met de Stint in Oss heeft binnen een dag ruim 85.500 euro opgebracht. Het doel van initiatiefnemer Nick Nietveld was 60.000 euro.Het bedrag is bedoeld, schrijft Nietveld op de site, voor de uitvaart van de vier omgekomen kinderen of aanpassingen in het huis van de twee overlevenden. Het geld wordt gestort op een rekening die wordt beheerd door de gemeente Oss.Ruim 5700 mensen hebben gedoneerd. "Je hart breekt als je hoort van het drama. Ik moest wat doen", vertelt Nick Nietveld, die afkomstig is uit Almere. Hij kwam vrijdag speciaal naar Oss om de plek van het ongeluk te bekijken. "Dit is heftig. Dit komt wel even binnen", zegt hij tegen Omroep Brabant.Komende week zijn de uitvaarten van de kinderen. De inzamelingsactie had dus enige haast. De week daarna is er in de gemeente Oss een officiële herdenking. Burgemeester Buijs heeft vrijdagmiddag al een condoleanceregister geopend.Voorafgaand aan de eerst..

Lees meer

Wisselvallig herfstweer

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht trekken buien van west naar oost over het land. Aanvankelijk is hierbij kans op onweer, hagel en zware windstoten tot ca. 90 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot 13°C aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige westelijke wind. Aan de kust is de wind krachtig tot hard. In de loop van de nacht neemt de wind wat af. Overdag hebben we aanvankelijk te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Plaatselijk is een bui mogelijk. In de middag wordt de bewolking dikker en tegen of in de avond gaat het in het westen en zuiden af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig. In de nacht naar zondag is er veel bewolking en plaatselijk kan er een bui voorkomen of wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak tot matig en draait..

Lees meer

Brede werkloosheid in Nederland in vier jaar bijna gehalveerd, maar daling vlakt af

Het ‘onbenut arbeidspotentieel’ is sinds 2014 gedaald van 1,8 naar 1,1 miljoen mensen. Tot deze groep behoren alle mensen die kunnen werken maar geen werk hebben en parttimers die meer willen werken. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees meer
Volgende pagina »