zaterdag , 21 juli 2018

Nederlanders in Engeland aangeklaagd voor cocaïnetransport

Twee Nederlanders zijn in Engeland aangeklaagd voor het verschepen van een grote lading cocaïne. De drugs werden onderschept in de haven van de kustplaats Newlyn, in het zuidwesten van Engeland, meldt The Guardian. Het gaat volgens de krant om de 59-jarige Maarten P. en de 44 jaar oude Emile S..De lading cocaïne werd in een zeiljacht vervoerd. Bij aankomst in de haven van Newlyn doorzocht de Britse grenspolitie het jacht en vond de drugs. Daarop werd de haven tijdelijk gesloten. Newlyn is een belangrijke toeristische trekpleister.De exacte hoeveelheid drugs is niet bekendgemaakt, maar volgens de National Crime Agency, die het onderzoek leidt, gaat het om een "substantiële hoeveelheid cocaïne". Het onderzoek bij de haven zal dit weekend worden voorgezet.De verdachten moeten zich vandaag voor de rechtbank in Bristol verantwoorden.

Lees meer

‘Polen mag niet de vuilnisbelt van Europa worden’

Zwarte, stinkende, giftige rookwolken. Een week geleden vloog een afvalberg in het Poolse dorp Dabrowa 'toevallig' in brand. Niemand twijfelt eraan dat de brand is aangestoken. De vlammenzee was zo hoog dat het vier dagen duurde voordat de brandweer het vuur meester werd.Bewoners maakten zich ongerust. "Mijn kinderen mochten het huis niet uit, maar de rook en stank kwamen via de kieren naar binnen", zegt een vrouw. "Mijn dochter is allergisch, die had er heel veel last van. Haar ogen zwollen op en ze had het heel erg benauwd. Het was een nachtmerrie."De burgemeester van het dorpje, Marek Leja, maakt het kwaad. Hij waarschuwde maanden eerder tevergeefs de milieu-inspectie over het louche afvalbedrijf. "Ik vind het heel erg triest dat dit ons nu overkomt", zegt Leja. Maar het verbaast hem niet. "Dit gebeurt overal in Polen."'Met één lucifer los je het probleem op' Nu China weigert om nog langer afval uit West-Europa over te nemen, hebben criminelen in Polen een..

Lees meer

Renners van start in heuvelachtige veertiende Tour-rit

De veertiende etappe van de Tour de France gaat zaterdag van Saint-Paul-Trois-Chateaux naar Mende en is 188 kilometer lang. De rit lijkt een kans voor vluchters. Volg alle etappes hier live.

Lees meer
Volgende pagina »