zaterdag , 21 juli 2018
Home / Binnenland / Wekdienst 14/7: veertig schonen zwanen en drie spannende wedstrijden

Wekdienst 14/7: veertig schonen zwanen en drie spannende wedstrijden

Goedemorgen! Trump is in Schotland, veertig schone zwanen worden vrijgelaten en er zijn drie spannende sportwedstrijden: de vrouwenfinale op Wimbledon, de strijd om de derde plek op het WK voetbal en de achtste etappe in de Tour de France.

Op veel plaatsen is het helder of licht bewolkt. Overdag lossen de lage wolken geleidelijk op, vervolgens blijft het flink zonnig. Het wordt maximaal 22 graden in de kustgebieden tot 27 graden in het zuidoosten. Ook zondag is er volop zon.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

President Trump is op bezoek in Schotland. Hij zal zich daar voornamelijk voorbereiden op zijn eerste topontmoeting met de Russische president Poetin, op maandag 16 juli. Studenten voeren de grootste Nederlandstalige opera uit die ooit is geschreven. Thijl, gecomponeerd in 1940 wordt opgevoerd in een theater van zeecontainers op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De eerste veertig zwanen die zijn schoongemaakt worden vrijgelaten. De zwanen waren vorige maand besmeurd met stookolie in de Rotterdamse haven. Tennissters Serena Williams en Angelique Kerber spelen de Wimbledonfinale. Die begint om 15.00 uur. België en Engeland strijden om de derde plaats op het WK voetbal. Vanaf 16.00 uur te zien op NPO 1 en NOS.nl De Tour-karavaan trekt vandaag noordwaarts voor een traject van 181 kilometer tussen Dreux en Amiens. Vanaf 14.00 uur te volgen via NOS.nl, de app en bij de NPO.

Wat heb je gemist?

Ajax en Manchester United hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Daley Blind. Dat meldt De Telegraaf. De 28-jarige Blind, die in 2014 voor 17,5 miljoen euro naar Manchester United vertrok, wordt waarschijnlijk de duurste aankoop ooit voor Ajax.

Met de overgang is een transfersom gemoeid van 16 miljoen euro, dat door bonussen nog kan oplopen tot 21 miljoen euro. Miralem Sulejmani was tot dusver de duurste transfer in de geschiedenis van de Amsterdamse club. Hij kwam in 2008 voor 16,25 miljoen euro over van sc Heerenveen.

Ander nieuws uit de nacht:

'Nederlandse topinkomens stijgen weer sneller': ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer groeit verder, meldt de Volkskrant. 'FNV-kaderleden woest, want negen dagen voor noppes gestaakt': Trouw heeft een brief in handen die 45 kaderleden aan het hoofdbestuur van de vakbond hebben gestuurd. VN-landen eens over wereldwijde aanpak migratie: bijna alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben afgesproken dat er vergaande manieren moeten komen om de wereldwijde migratie te reguleren. Invallen bij twee aartsbisdommen in Chili om verdenking misbruik: in de regio worden vijf priesters verdacht van seksueel misbruik.

En dan nog dit:

"We dachten eerst dat het iemand uit een psychiatrisch ziekenhuis hier in de buurt was", zegt korpschef van het Vlaamse Bierbeek. Hij beschrijft het moment dat de verdachte van een meervoudig ongeluk en naakt vandoor rende. "Maar het was wel degelijk de vrachtwagenchauffeur", aldus korpschef Walter Vranckx.

De chauffeur had, spiernaakt achter het stuur, meerdere auto's en een lijnbus geramd. Volgens Belgische media zijn er negen lichtgewonden gevallen, onder wie vier in de bus. De man ligt in het ziekenhuis en kon nog niet worden verhoord.

Fijne dag!

Klik voor bron | Nos.nl Binnenland