donderdag , 22 februari 2018
Home / Binnenland / Podcast #DeDag: Rusland gniffelt om Zijlstra

Podcast #DeDag: Rusland gniffelt om Zijlstra

Hoe kijkt Rusland naar Nederland na de leugen van Halbe Zijlstra die uit is gekomen? In De Dag bespreken we de lange en hoofdzakelijk vriendschappelijke geschiedenis tussen Nederland en Rusland met NRC-journalist en Ruslandkenner Hubert Smeets.

Ook voor Rusland staat er nu iets op het spel: "Als Nederland zijn speciale positie als gas- en oliehandelplaats zou verliezen door de slechte betrekkingen, dan heeft Rusland een exportprobleem."

Zijlstra heeft een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Lavrov op de agenda staan. Volgens Smeets is het nieuws over Zijlstra's leugen in Rusland gniffelend ontvangen. "Lavrov ontvangt hem gewoon. Maar uit de ondertoon blijkt wel dat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dit gestuntel met enig leedvermaak heeft aanschouwd."

Verder in De Dag

Met het ultimatum voor de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is "een belangrijk democratisch proces op gang gekomen". Zuid-Afrika-deskundige Bart Luirink vindt dat het land hier zijn voordeel mee moet doen.

En het is geen pretje om als vrouw een taxi te moeten nemen in New Delhi. Vrouwen krijgen te maken met onbeschofte taxichauffeurs die dubbelzinnige opmerkingen maken. Correspondent Aletta André ziet hoe de politie het voor vrouwen veiliger probeert te maken.

Klik voor bron | Nos.nl Binnenland